Ny vecka

För en timma sen la jag mig i sängen efter resan från Stockholm hem till Malmö. Det har varit en lång och trevlig helg i huvudstaden, ett besök som föranleddes av att Kim skulle överaskas och firas, men som mynnade ut i att jag hann träffa andra fina människor också. Väldigt väldigt fint, som alltid när jag besöker Stockholm.

Dagens färdlektyr

Nu är det ny vecka, och en dag har nästan gått. Satt på tåget och läste om Lesbianism, vilket till slut gick bra, men det tog ett tag att komma in i engelskan. Några av de ord jag lärt mig idag är: auspices (förebud), venery (sexuell njutningslystnad), invective (skymf-ord) och trepidation (bävan). Har ni hört dessa ord innan??

Ibland får jag stanna upp tre – fyra gånger på en sida för att kolla upp ord eftersom jag inte lyckas klura ut vad författaren försöker berätta för mig… Det spelar liksom ingen roll hur bra jag blir på engelska, det finns alltid mer att lära. Insåg nu när jag skrev det att så är ju fallet med allt här i livet, haha. Det är störigt att inte få något flyt i läsningen, men jag är säker på att resultatet kommer vara givande.

Vad har jag då för planer för veckan? Jag ska försöka skriva klart mitt långa inlägg om emotionellt arbete, Kim har bett om en lättläst version av Bray’s teorier (your wish is my command!) och sen blir det säkert ett eller annat inlägg om lesbianism under renässansen. Dessutom ska jag sitta med Katja på torsdag vilket är en sån lyx för mig som oftast sitter ensam.

Om exakt en vecka sitter jag dessutom på ett tåg till Paris. Nätta 16 timmar kommer det ta att åka från Malmö till Paris. Rutten går Malmö –> Köpenhamn –> Hamburg –> Frankfurt —> Paris. Så det kräver sin egen lilla uppladdning.

Hoppas ni har haft en härlig helg!

önskemål, synpunkter, kärlek? kommentera gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.