Paris Paris

Återigen en ganska lång tystnad här på bloggen. Är inte helt kry, så har legat däckad de senaste dagarna. I måndags åkte jag tåg från Malmö till Paris. Detta innebar att jag sov på samtliga färdmedel under min sexton timmar långa resa. Igår låg jag istället och sov hela dagen i Elises lägenhet.

Idag är jag, typ, vaken.

Mycket parisisk utsikt från Elises fönster

Jag är i Paris för att hänga med kompisar från när jag pluggade på Berkeley i USA. Anton (svensk) och Anna (irländare) kommer hit på fredag och då ska vi alla fyra på en liten road trip. Jag passade på att komma några tidigare för att få hänga mer med Elise. Så otroligt mysigt att sitta mitt emot henne och läsa i hennes underbara lägenhet:

Hur fransk kan en lägenhet vara? Hon har böcker överallt, färger, fransk balkong osv. Älskar den här lägenheten.

Ska försöka läsa massa och skriva blogginlägg denna veckan, men kanske är allt för upptagen med att strosa runt i Paris. Jag hoppas på att jag ska piggna till och då kan allt hända.

Imorgon ska Elise undervisa universitetsstudenter och jag försöker övertyga henne om att jag ska få följa med. Hon undervisar en klass i översättning, från franska till engelska. Jag kommer såklart inte förstå något av den franska delen, men det hade varit kul att få se henne i den miljön och besöka ett franskt universitet.

Hoppas ni har det bra och fortsätter besöka bloggen trots att det varit lite si och så med inlägg senaste tiden. Kram!

paristips, baguettetips, franskalektioner? kommentera gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.